Felavatták az emlékszobát

Comments Off on Felavatták az emlékszobát

December 3, 2012 by admin

IMG_0777

Befejeződött a csóti hadifogoly- és leszerelőtábor emlékszobájának felújítása. A renoválást Leader-pályázati és saját forrásból valósították meg. A felújítást követő avatóünnepséget szombaton délután tartották a faluban. A csótiak közül sokan réstvettek a faluközpontban megrendezett ünnepségen.

2,7 millió forintba került a 39 éve létrehozott emlékszoba belső felújítása, mely keretében nemcsak magát a gyűjteményt, hanem a  helyiséget is renoválták. A Somló-Bakonyalja Leader Akciócsoport pályázatából olyan eszközöket is sikerült beszerezni, melyekkel a Kakukk-hegyen lévő hadifogoly-temető gondozását is korszerűbben el tudja végezni az önkormányzat.

Az ünnepségen levetítették az a filmfelvételt, melyet a 39 évvel ezelőtti avatáson készített dr. Lukács László, a község akkori és jelenlegi háziorvosa, valamint azt a filmet is, bemutatták, mely a csóti hadifogoly – és leszerelőtábor történetét foglalja össze a fellelhető források alapján.

 

A programon Kékesi István polgármester elmondta, tervezik az épület külső felújítássát is, de ehhez is pályázati forrásokra lesz szükség.

 

 

 


Comments Off on Felavatták az emlékszobát

Sorry, comments are closed.

Keresés

terv
uj
hull