Tisztelt Gyászolók, Emlékezők!

Comments Off on Tisztelt Gyászolók, Emlékezők!

November 25, 2020 by admin

Bakonykoppány, Béb, Csót, Vanyola Községek Önkormányzatai készíttették ezt a lapot, amelyen a Veszprémi Főegyházmegye tudatja Horváth Tamás plébános úr elhunytát.

Ebből kitűnik, hogy plébános úr gyászmiséje november 27-én 14 órakor lesz Csóton a Szent Mihály plébániatemplomban. A gyászmisét a tervek szerint Dr. Udvardy György érsek úr mutatja be.

TAMÁS ATYÁT a templomból gyászmenet kíséri az egyházi protokollnak megfelelően a temetőbe.

Az egyház mellett Csót Község Önkormányzata nevében nekem is sajnálattal kell közölnöm, hogy a járványügyi előírások miatt a templomban és a temetőben a papságon, hozzátartozókon, kántorokon, sajtón, valamint néhány egyházközségi képviselőtestületi tagon kívül senki nem tartózkodhat!!! Fentebb említettek összlétszáma kimeríti azt az 50 fős keretet, ami még megengedett.

A templom előtt, valamint a temető kerítésénél 10 fő alatti csoportosulás lehetséges. A gyászmenet a járdákon maszkban, néhány fős csoportokban kísérhető. A temetőben egyből a sírhoz tart a gyászmenet, amely Csóthi Géza sírjának közelében található.

Koszorúk, virágok 14:45-ig elhelyezhetők az arra kijelölt helyen plébános úr végső nyughelyének közelében.

A temetésről az érsekség tervei szerint várható élő közvetítés. Erről bővebbet Kerekes Zoltán plébános úrtól tudhatunk meg.

Csót Község Önkormányzata a Pápa TV vezetőjével készíttet az utókornak filmet, amelyből természetesen a többi településnek is juttat.

Kérem a leírtak betartását, hiszen a magas rangú egyházi méltóságok Csóton tartózkodása miatt az ellenőrzés szigorú lesz.

Kedves Tamás Atya! Nyugodj békében!

Tisztelettel:
Kékesi István polgármester

Csót, 2020. november 21.


Comments Off on Tisztelt Gyászolók, Emlékezők!

Sorry, comments are closed.

Keresés

terv
uj
hull